Пропаганда против босанских протеста

Пише: Дамјан Павлица

ko-sije-glad
Графит у Сарајеву

Чим су почели протести гладног и пониженог народа у Босни, сви наши властодршци су започели немилосрдну кампању лажи против њих.

Као и до сада, национализам је остао главно оружје властодржаца против народа. Бошњачки медији су за паљење парламента окривили хулигане из источног Сарајева, из Републике Српске. Додикови медији су одмах кренули са ширењем ратне параноје, кака су босанске демонстрације напад на Републику Српску.

Најбоље да се сами упознате са захтевима гладног и пониженог народа Босне и Херцеговине, пре него што поверујете у пропаганду оних који нас тлаче.

ПРОГЛАС НАРОДА ТУЗЛЕ

Ово је проглас побуњеног народа Тузле од 7. фебруар 2014. године:

Петог и шестог фебруара народ Тузле дигао је буну против банде криминалаца на власти која више од 20 година убија и пљачка све нас. Овој банди је дошао крај. Народ, који је дуго бјежао у немоћ, сљепило и безнађе, прогледао је и суочио се са катастрофом!

Радници без плата и здравственог; студенти без изгледа за посао; демобилисани борци на ивици глади и на рубу памети; наше мајке и очеви, сестре и браћа приморани су да иду по војним базама у Ираку и Афганистану; наши пензионери копају по контејнерима тражећи храну.

А банда на власти? Они имају све. Банда продубљује подјелу међу нама и краде наше паре. Уцјењује нас митом и корупцијом само да бисмо једва остали живи. Банда кредитима баца у ропство нашу дјецу и унуке. Банда лаже да ми крадемо, а они краду. Банда нас туче, баца сузавац и пушта псе на нас. Банда нас је опљачкала и раскућила! И та банда нас зове багром!

Ми смо багра зато што хоћемо да од свог рада поштено живимо? Ми смо багра што хоћемо својој дјеци да оставимо оно што смо честито зарадили?

Захтијевамо:

1. Смјену владе која је наредила да се народ туче.

2. Смјену полицијске власти која је брутално тукла народ.

3. Суђења наредбодавцима и извршитељима бруталне силе над народом.

4. Успостављање народне цивилне заштите која ће одржавати јавни ред и мир и осигурати да банда не уништи наше јединство!

5. Уједначавање плата политичких заступника са платама осталих запосленика јавног и приватног сектора.

6. Укидање свих додатних плаћања за посланике и запосленике у органима управе по било којој основи.

7. Укидање плата министрима након истека мандата.

8. Праведна социјална давања од којих се може људски живјети.

9. Успостављање народног комитета који ће управљати јавним добром и осигурати: посао и плате за све, здравствену заштиту за све, храну за све!

ЗАХТЕВИ ТУЗЛАНСКОГ ПЛЕНУМА

Након неколико дана демонстрација, у Тузли су демонстранти организовали пленум који је проследио Скупштини три захтијева.

ЗАХТИЈЕВАМО:

1. да надлежни органи власти Тузланског кантона, у складу са Уставом и законом, обезбиједе сигурност свих учесника протеста;

2. да Скупштина Тузланског кантона, у складу са уставним надлежностима, одмах осигура функционисање власти на подручју Тузланског кантона, без укључивања Владе у оставци;

3. да Скупштина Тузланског кантона, у сарадњи са Пленумом, најкасније до 01.03.2014., изврши избор и именовање експертне владе, сачињене од стручних, нестраначких и некомпромитованих чланова.

Advertisements

Ostavi komentar

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s