Благодети новог Закона о раду

radnici smrde

Радници и раднице Србије, драги народе наш, хтели бисмо да вас обрадујемо новим Законом о раду. Уколико ринтате већ годинама, нисте примљени за стално, редовно остајете прековремено неплаћени – кажите драгичка, новим законом о раду све ћемо то легализовати!

Време је да српски народ коначно раскрсти са остацима мрачне комунистичке прошлошти. Новим законом о раду ћемо најзад ликвидирати последње репове такозваног „радничког самоуправљања“, бесмисленог система који су наши заведени преци у свом идеолошком фанатизму и слепилу увели.

Поносно обзнањујемо да се наша транзиција од социјализма ка капитализму успешно приводи крају. Отклонили смо највећи број сметњи које су деценијама кочиле наш економски развој. Након што смо укинули самоуправљање, збрисали радничке савете и присвојили друштвену својину, сада отклањамо и последње сметње прогресу Србије, као што су осмочасовно радно време и заштита породиља.

Радићете кад вам се каже за исте паре

Сјајна вест је да ћемо новим законом укинути привилеговану накнаду за рад у ноћној смени, како би сви радници имали једнако ниска примања. Не наседајте на разорну бољшевичку пропаганду да ноћни рад носи умањену безбедност радника, поремећен биоритам, и утиче на здравље и удаљеност од породице.

Лакше ћемо отпуштати труднице

Новим законом желимо да омогућимо послодавцима да отпуштају запослене много лакше него што то дозвољава важећи Закон о раду. Послодавци ће моћи да отпуштају раднике под разним изговорима и без јасних доказа због којих је уручен отказ. За разлику од важећег закона, чак ће и труднице моћи да добију отказ због наводне „повреде радне дисциплине“, како не би представљале убитачан баласт здравом капиталу.

Губитак посла ће пружити шанску младим мајкама да више времена посвете својој деци и породици. Такође, то ће растеретити наше богаташе тешког бремена бесмислених социјалних давања за здравство, школство, вртиће, старачке домове и друге социјалистичке измишљотине.

Продаћемо народ страним израбљивачима

Наш стратешки циљ је да привучемо богате стране израбљиваче, омогућивши им куповину домаће радне снаге за мале паре. У томе су нас годинама кочиле заостале комунистичке мере које штите раднике као „беле медведе“ и присиљавају богаташе да расипају свој драгоцени капитал како би обезбедили прописане услове на раду. Тек када се ове бесмислене мере укину, радник ће постати слободан од свих облика принудне заштите, слободан да се такмичи са радницима из других земаља, и коначно слободан да прода своју радну снагу по најнижој могућној цени.

Сви ћете радити привремено

Још једна феноменална вест је да ћемо продужити период ради на одређено са 12 на 36 месеци, како не бисмо оптерећивали капиталисте и велепоседнике бесмисленом обавезом да морају примати раднике за стално. Чиста економска логика налаже да се радници искористе колико могу, без додатних сентименталности и обавеза према њима.

Неки злонамерни бедници нам приговарају да продужењем рада на одређено „повећавамо социјално-економску несигурност запосленог и умањујемо његову могућност планирања живота на дужи период“. Ово су блатантне лажи усмерене против општег благостања и слободе предузетништва! Ми никоме не бранимо да планира своју породицу, само не може рачунати да ће пензију добити од нас.

Укидамо осмочасовно радно време

Новим законом о раду коначно укидамо највећу подметачину Коминтерне – осмочасовно радно време! Капитал се мора вртети, али су радници ти који коче. Стога, на молбу наших пријатеља тајкуна, решили смо да уведемо обавезу запосленог да буде на располагању послодавцу 24 часа. Тиме укидамо штетну и бесмислену тековину „три осмице“ (8 сати рада, 8 сати одмора, 8 сати спавања) за коју су се ваши заведени преци у тренутку наше слабости изборили. Реалност је да ваша радна снага мора бити стално расположива потребама глобалног тржишта.

На свеопшту радост, ова бесмислена и штетна пракса, која служи као изговор за ленчарење и нерад, се укида. У закон уводимо нову револуционарну синтагму звану ВРЕМЕ ПРИПРАВНОСТИ, која ће омогућити запосленима да буду на располагању послодавцу кад год се укаже потреба, ван регуларног радног времена. Добра вест за нашу економију је да раднице и радници више неће моћи да иду на разна пландовања, летовања, путовања, јер у сваком моменту морају бити доступни својим газдама.

Још једна сјајна вест је да у закон оводимо неплаћени ПРЕКОВРЕМЕНИ РАД, само то нећемо баш тако назвати, јер би неки незадовољници гунђали. То смо замаскирали разним одредбама, нпр. клизним радним временом, прерасподелом радног времена, и сл.

Будимо искрени, овим променама сигурно нећемо отворити нова радна места. Зашто би разумни послодавци плаћали нове раднике, када могу додатно рабити оне које већ плаћају. Морате признати, ово је ефикаснији и рационалнији начин да капиталисти остваре профит.

Драстично вам смањујемо отпремнине

Новим Законом о раду вишеструко ћемо смањити отпремнине такозваних „технолошких вишкова“, старих радника који су потпуно искориштени. Послодавцу ће бити омогућено да старог расходованог радника елегантно проследи новом послодавцу на отпуштање. „Технолошком вишку“ ће се рачунати само део стажа остварен код последњег послодавца који га отпушта.

Живела капиталистичка Србија!

7 mišljenja na „Благодети новог Закона о раду

  1. Ovo nije kapitalizam već robovlasničko društvo pod imenom DEMOKRATIJA. Mora narod uskoro da se vrati skorijoj istoriji- da ode u HAJDUKE

Ostavi komentar